Categoriearchief: Algemeen

Registratieplicht (land)bouwvoertuigen

Met ingang van 1 januari 2021 gaat er nogal wat veranderen voor eigenaren van (land)bouwvoertuigen. Wellicht geldt dit ook voor u. Er is namelijk een registratieplicht van kracht voor een hele grote groep van deze voertuigen, en het is belangrijk dat u daarvan op de hoogte bent. Controleer via de site van de Rdw of uw voertuig in deze categorie voorkomt. Als dat het geval is moet u actie ondernemen door uw voertuig te registreren.

Voor meer informatie, kijkt u op deze link: klik hier

Voor eigenaren is er een informatieblad: Factsheet eigenaar versie 3 Landbouw RDW

Vanaf 01-01-2025 is het daarna verplicht om een kenteken te hebben, en om dat te krijgen is er geen andere optie meer dan het laten keuren van uw voertuig.

 

 

 

 

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Corona en onze dienstverlening

Geachte relaties,

Covid-19 heeft ons leven intussen alweer bijna een jaar in haar greep, en er is veel onmogelijk, maar technisch is er steeds meer mogelijk, gelukkig!

Vraag naar onze mogelijkheden om online uw zaken te kunnen bespreken.

Wij verzoeken u nog steeds om niet onaangekondigd naar kantoor te komen, maar stel uw vraag telefonisch of via e-mail. Indien het noodzakelijk is om u in levende lijve te bedienen, dan kunnen we dat op afspraak gewoon plannen. Dat doen we graag, want niets is leuker dan elkaar weer te kunnen ontmoeten, al is het op gepaste afstand.

Wij werken gewoon door, en zijn gewoon goed bereikbaar, zodat er verder niemand nadelige gevolgen hoeft te ondervinden van het fysiek sluiten van ons kantoor, Wij blijven u gewoon ter dienst staan, en doen er alles aan om zo snel mogelijk weer open te kunnen gaan. Ook het contactformulier op deze website kan gewoon worden gebruikt.

Houdt u bij uw bezoek svp de regels in acht.

We houden het RIVM goed in de gaten, en zullen zo alle updates op deze site kenbaar maken.

Samen kunnen we COVID19 de baas!

Met vriendelijke groet,

 

Basil van Voorden.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Groene kaart niet meer verplicht

Vanaf 1 oktober 2018 is de aloude groene kaart binnen de EU niet meer verplicht.

De meeste verzekeringsmaatschappijen verstrekken de groene kaart alleen nog maar digitaal, en niet meer per post. Voor veel verzekeraars is er de optie om de groene kaart zelf op te vragen in je digitale omgeving. De toegangsgegevens daarvoor kunnen wij voor u verzorgen.

Ga je buiten de EU met de auto, camper, caravan en/of aanhanger, dan is je groene kaart op papier wel nog steeds verplicht. Die kunnen we dan op verzoek ook altijd gewoon aanleveren.  Bekijk hier in welke landen het officiële, internationaal geaccepteerde verzekeringsbewijs wel en niet verplicht is: https://www.cobx.org/highcharts-maps

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Het stormt weer!

Stormwaarschuwing verzekeraars: “Zet je tuinmeubelen binnen.”

Het waait weer flink in Nederland, en het belooft een beste voorjaarsstorm te worden.

Het verbond van verzekeraars geeft op de informatiesite verzekeren van a tot z alvast wat tips om schade te beperken.

Gedegen onderhoud is wat het verbond betreft een must.

 

Het verbond van Verzekeraars legt op https://www.vanatotzekerheid.nl/storm-op-komst/

welke verzekering welke schade dekt nu er voor vandaag code oranje is afgegeven door het KNMI.”Je verzekeraar verwacht van jou natuurlijk dat dat schade niet veroorzaakt wordt door achterstallig onderhoud.” Zo stelt het verbond.

De brancheorganisatie heeft ook nog enkele tips:

 

  • Zet tuinmeubelen of parasols binnen of maak ze vast. Zorg ook dat plantenpotten, vuilcontainers, pergola’s en barbecues niet kunnen omwaaien.
  • Onderhoud je bomen. Vallende takken zorgen elk jaar weer voor veel schade.
  • Controleer of er geen dakpannen of daklood los liggen of verschoven zijn. Controleer ook de bevestiging van dakkoepels, golfplaten schotelantennes, vlaggenmasten ect..
  • Plaats je auto niet onder een boom.

Op 3 januari was de eerste voorjaarsstorm een feit, en deze zorgde voor een schadelast van minimaal € 10 miljoen aan huizen en auto’s.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Welkom op de nieuwspagina!

Het vakantieseizoen draait alweer op volle toeren, maar binnenkort gaat het helemaal los, en trekken we er weer massaal op uit.
Dan is het handig om te weten welke regels er in andere landen gelden.
In de bijlage zit een lijst met tips en weetjes over een aantal populaire vakantiebestemmingen.
Lees deze, en ga goed voorbereid op vakantie, geeft wel zo’n gerust gevoel.

Vakantietips 2017

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail